У Канаді почали забороняти ароматизовані електронні сигарети

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Нова Шотландія стане першою провінцією Канади, яка заборонить продаж ароматизованих електронних сигарет і заправних рідин для вейпів. Заборона набуде чинності 1 квітня 2020 року. Про це повідомляє CTV.

«Ми багато працювали, щоб розвинути культуру, вільну від куріння, і ми не хочемо втрачати завойовані позиції», — заявив міністр охорони здоровʼя канадської провінції Ренді Делорі.

За словами Делорі, в період з 2017 до 2018 року кількість молодих людей, що палять і парять у Канаді, вперше за кілька десятиліть зросла.

Недавнє опитування організації Smoke Free Nova Scotia показало, що 95% молодих людей, які користуються вейпом у Новій Шотландії, кажуть, що вони віддають перевагу ароматизованим рідинам, і понад 48% заявили, що кинуть палити, якщо ароматизатори будуть заборонені. А опитування 2016—2017 років показало, що 37% учнів Нової Шотландії у 7—12 класах намагалися хоча б раз спробувати вейп — це один з найвищих показників у Канаді.

Делорі наголосив, що наступного року провінція планує розгорнути кампанію з інформування населення та ухвалити додаткові закони. Згідно з чинним законодавством Нової Шотландії, електронні сигарети не продаються особам, які не досягли 19 років.

Проблемою вейпингу стурбовані й інші провінції Канади. Наприклад, в Онтаріо з січня 2020 року набуде чинності закон про повну заборону реклами електронних сигарет у магазинах і на заправних станціях. Влада провінції Острів принца Едуарда прийняли закон, який підвищив з 19 до 21 року вік, з якого можна купувати електронні сигарети. Законопроєкти щодо обмеження продажу вейпів розробляють в Альберті та Британській Колумбії.