Львівська облрада закликала Зеленського під час «нормандського саміту» не йти на поступки щодо унітарності держави

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Депутати Львівської обласної ради звернулися до президента Володимира Зеленського напередодні зустрічі лідерів «нормандського формату» у Парижі 9 грудня, повідомляється на сайті облради.

На засіданні у четвер депутати ухвалили заяву щодо недопущення порушення національних інтересів України. «Усвідомлюючи ризики для безпеки та національних інтересів України, реалізації європейського та євроатлантичного вибору українського народу, які виходять з тривалої агресії Російської Федерації, заявляємо про необхідність дотримання під час переговорів у «нормандському форматі» принципових позицій — червоних ліній, порушення яких завдасть непоправної шкоди Україні», — йдеться у заяві.

Зокрема, депутати вимагають не йти на жодні поступки щодо унітарності держави; щодо європейського та євроатлантичного курсу; не погоджуватися на вибори на окупованому Донбасі до виконання умов безпеки та деокупації, не йти на компроміси щодо деокупації та повернення Криму Україні, а також не погоджуватися на припинення міжнародних судових процесів проти Росії.

Як пише Zaxid.net, депутати заявили про готовність організовано поїхати до Києва для участі у віче на Майдані Незалежності 8 грудня. Голова облради Олександр Ганущин доручив працівникам апарату обдзвонити керівників фракцій щодо участі усіх депутатів у цій поїздці.