Вночі: Конгрес США ухвалив резолюцію проти повернення Росії в G7, в Іраку схопили заступника вбитого ватажка ІД, а засновники Google йдуть з посад

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Конгресі США ухвалили резолюцію проти повернення Росії в G7

Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, яка покликана не допустити Росію в «Велику сімку» через окупацію Криму і війну на сході України. На сайті Конгресу зазначено, що резолюцію підтримали 339 конгресменів, проти виступив 71.

Конгресмени закликали лідерів G7 перешкодити можливому поверненню Росії, поки вона не виведе війська з Донбасу і не залишить Крим. Раніше президент Дональд Трамп говорив про можливість швидкого повернення Росії в G7.

Засновники Google йдуть з керівних посад

Співзасновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін відмовилися від керівних посад (генеральний директор і президент) в материнській компанії Alphabet і передали контроль генеральному директору Google Сундару Пічаї.

«Alphabet і Google більше не потребують двох генеральних директорів і президента. Надалі Сундар буде генеральним директором і Google, і Alphabet», — повідомили Пейдж і Брін у своєму блозі. За їхніми словами, компанія виросла і «дозріла» для такого кроку. Надалі вони стануть членами правління й акціонерами компанії.

В Іраку спіймали заступника вбитого ватажка «Ісламської держави»

В іракському місті Кіркук зловили двоюрідного брата і заступника вбитого ватажка угруповання «Ісламська держава» Хамеда Шакера Сабаа аль-Бадрі на прізвисько Ібн Халдун. Про це повідомляє телеканал Alsumaria.

Іракська служба безпеки затримала бойовика на орендованій квартирі. Він проживав за фальшивими документами під імʼям Шаалян Обейд. Подробиці рейду не вказані. Аль-Бадрі входив до списку найбільш розшукуваних терористів після усунення ватажка ІД Абу Бакра аль-Багдаді.

Ібн Халдун обіймав посаду «військового еміра» в провінції Салах-ед-Дін і відповідав за розвідку.

В МВС показали зброю, з якої вбили сина ресторатора Соболєва

Директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко показав зброю, з якої стріляли в авто політика і ресторатора Вʼячеслава Соболєва, внаслідок чого був вбитий його 3-річний син.

Кілер стріляв з карабіна на американській платформі AR калібру 7,62 мм. Шевченко зазначив, що на карабіні стояв недорогий китайський оптичний приціл XD Precision. За його словами, зброю «важко назвати високоточною» для снайперської стрільби. Зараз правоохоронці чекають на фінальні результати експертизи.