Слідчий комітет Росії оголосив у розшук екснардепа Мосійчука за те, що він жбурляв яйцями в російське посольство

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії оголосило в розшук колишнього народного депутата України Ігоря Мосійчука через «напад на російське посольство в Києві». Про це повідомляє пресслужба СК Росії.

У комітеті заявляють, що Мосійчуку заочно висунули звинувачення за «фактом нападу на Посольство Російської Федерації в Києві в березні 2016 року».

«В результаті злочинних дій Мосійчука та інших осіб був грубо порушений нормальний порядок роботи російської дипломатичної установи, майну Посольства Росії в Україні завдано значних матеріальних збитків», — повідомляє СК Росії.

Звинувачення екснардепу заочно висунули за статтею «напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом» та оголосили у розшук.

Крім цього, у СК Росії повідомляють, що до «кримінальної відповідальності за напади на дипломатичні установи Російської Федерації притягнені й інші депутати України — Володимир Парасюк і Андрій Лозовий». При цьому додають, що «перед російським судом уже постав Микола Рудьковський».

У СК повідомляють, що розслідування кримінальних справ за фактами нападів на російські зарубіжні установи в Україні триває.

6 березня 2016 року група людей проводила біля російського посольства в Києві акцію на підтримку Надії Савченко. Тоді активісти кидали каміння та яйця в кабінети посольства. Серед протестувальників був і Ігор Мосійчук, який теж на знак протесту кидав яйця в посольство.

  • 25 жовтня 2017 року біля будівлі телеканалу «Еспресо» стався вибух у той момент, коли з приміщення виходив після запису ефіру Ігор Мосійчук. Внаслідок вибуху загинули охоронець нардепа Руслан Кушнір і перехожий Михайло Мормель, постраждали Мосійчук, політолог Віталій Бала і перехожа Надія Тарасенко, яка опинилася в районі вибуху випадково.
  • Служба безпеки встановила громадянина Росії, який займався в Україні організацією замаху на Мосійчука.