Скандал із нардепом Яременком: «Слуга народу» обрала нового голову комітету Ради із зовнішньої політики

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Скандал із нардепом Яременком: «Слуга народу» обрала нового голову комітету Ради із зовнішньої політики

Єлизавета Ясько

Facebook / Lisa Yasko

Фракція «Слуги народу» обрала головою Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентської співпраці Єлизавету Ясько. Про це у Facebook написала заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

«Консолідованим рішенням усієї нашої команди новим головою обрано Лізу Ясько. І ми розуміємо, що керувати таким комітетом — це не бонус і не нагорода, а серйозна відповідальність. Упевнені, що Ліза до неї готова», — написала Кравчук.

Крім того, Кравчук розповіла, що засідання фракції відвідали виключені з її лав нардепи. «Прийшли наші виключені колеги. Ми їх чемно впустили, запропонували каву-чай і проголосували усі разом про те, що не бажаємо бачити їх на своєму засіданні», — розповіла нардепка.

Що сталося?

Причиною відставки Яременка стала публікація виданням «Букви» фото і відео його листування із секс-працівницею під час засідання Верховної Ради. Нардеп після цього заявив, що це була «спланована провокація» з метою виявити журналістів, які підглядають за листуванням депутатів. Пізніше він сказав, що «листування не було», а через деякий час вибачився перед фракцією та виборцями.