Президенту Академії аграрних наук Гадзалу повідомили про підозру. Він міг втручатись у роботу правоохоронців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Президенту Академії аграрних наук Гадзалу повідомили про підозру. Він міг втручатись у роботу правоохоронців

Національна академія аграрних наук

Президента Національної академії аграрних наук України (НААН) Ярослава Гадзала підозрюють у втручанні в роботу правоохоронця. Про це повідомляє пресслужба Нацполіцїі.

У жовтні 2019 року державний виконавець прибув до НААН, аби перевірити, як виконали рішення суду щодо поновлення на посаді одного з директорів державного підприємства, яке входить до складу установи.

Окрім того, державний виконавець мав вручити високопосадовцю НААН постанови про початок виконавчого провадження та з інших питань, що входять до його повноважень.

Проте підозрюваний застосував фізичну силу до державного виконавця — він виштовхнув його зі свого службового кабінету та не допустив отримання постанови про початок виконавчого провадження.

Наразі поліція в приміщенні НААН України проводить обшук, аби вилучити відео та інші документи, які мають значення для розслідування.

Раніше міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявляв про підозри 8 особам і 315 кримінальних справ, що стосуються Нацакадемії аграрних наук.

  • НАБУ підозрює сімох людей у розкраданні землі під Києвом. Серед них професори Аграрної академії наук і працівник СБУ.