Зеленський анонсував зниження тарифів на тепло удвічі наступної зими

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на тепло майже в два рази. Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

За його словами, уряд працює над тим, щоб цієї зими були знижені суми в платіжках за опалення. «Також знайшли цікаве рішення, яке дозволить наступної зими знизити тарифи на тепло майже наполовину. Це буде окрема програма, ми готуємо інформацію, які готуються етапи, які кошти будуть виділені», — заявив Зеленський. За його словами, зараз напрацьовується план зниження тарифів.

«Доступні ліки». Президент нагадав, що уряд розширив перелік ліків, які українці можуть отримати за програмою «Доступні ліки». Також Зеленський додав, що уряд додатково виділив 1,2 млрд грн для хворих на інсулінозалежний діабет.

Рік математики в Україні. Зеленський повідомив, що у його команди є ідея проголосити 2020 Роком математики в Україні. Він також повідомив, що уряд виділив 800 млн грн на технічне оснащення українських шкіл, зокрема на лабораторії.

Житло для ветеранів АТО. За словами президента, минулого тижня Кабінет міністрів виділив 200 млн грн для програми придбання житла для учасників ООС, а також для переселенців. Загалом за цією програмою житлом забезпечили понад 950 сімей.

«Подарунок» за Альперіна. Президент нагадав про свою обіцянку «подарунка» за затримання одеського бізнесмена Вадима Альперіна, підозрюваного в контрабанді на митниці. «Молодці НАБУшники. Я їм запропонував подарунок, але вони відмовилися. Сказали, що це можна розцінити як вплив Офісу президента на НАБУ», — сказав президент.