У США заарештували працівника Ethereum Foundation за участь у крипто-конференції в КНДР

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

За рішенням Окружного суду в південному окрузі Нью-Йорка був заарештований науковий працівник компанії Ethereum Foundation Верджіл Гріффіт за участь у конференції на тему криптовалют у Північній Кореї в квітні цього року.

Як повідомив прокурор південного округу Нью-Йорка, причина арешту криється в двох загрозах, які створив розробник — він не тільки порушив санкційну заборону на відвідування Північної Кореї, але і «поділився з громадянами КНДР інформацією, яка може бути використана для відмивання грошей і обходу санкцій».

Згідно зі звинуваченнями, Гріффіт також почав розробляти плани, які могли сприяти обміну криптовалютою між КНДР і Південною Кореєю, попри те, що допомога у такому обміні порушить санкції Вашингтона проти КНДР.

У свою чергу, у своєму LinkedIn заарештований Гріффіт стверджує, що на конференції обговорював тільки ту інформацію, яка є у відкритих джерелах.

За підсумками засідання працівник Ethereum Foundation був звинувачений у змові з метою порушення Міжнародного закону про надзвичайні економічні повноваження. Тепер чоловікові загрожує до 20 років вʼязниці.