Google розіслала понад 12 тисяч попереджень користувачам з усього світу. Їхні акаунти могли зламати хакери з Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Google розіслала понад 12 тисяч повідомлень користувачам у 149 країнах світу з попередженням про злам їхніх акаунтів російськими хакерами. Про це повідомила Google Threat Analysis Group (TAG), яка займається відстеженням загроз.

Аналітики зазначають, що 90% користувачів, яким надіслали повідомлення, стали жертвами фішингової розсилки електронних листів, спрямованих на крадіжку персональної інформації. Також TAG склала мапу, в яких саме країнах постраждали користувачі. Більшість повідомлень отримали жителі США та Пакистану.

Компанія підозрює у причетності до цих дій російських хакерів. Зазначається, що минулого тижня Google представила аналіз атак, які здійснила група хакерів під назвою Sandworm, також відома як Iridium. Фахівці звернули увагу, що діяльность Sandworm спрямована переважно проти України.

У грудні 2017 року TAG виявила серію кампаній Sandworm із розповсюдження шкідливих програм для Android. Перша кампанія була орієнтована на користувачів у Південній Кореї. Зловмисники заражали додатки та завантажували їх до GooglePlay Store. Зазначається, що усього вони додали щонайменше 8 шкідливих програм, кожну з яких завантажили не менше 10 разів.