В Огайо представили закон, який вимагає від лікарів пересаджувати позаматкову вагітність. Медики стверджують, що це неможливо

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
В Огайо представили закон, який вимагає від лікарів пересаджувати позаматкову вагітність. Медики стверджують, що це неможливо

Протестантка тримає вішалку для одягу, яка стала символом руху проти заборони абортів, Колубус, Огайо, груднь 2018 року.

Matthew Hatcher / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

В Огайо (США) внесли на розгляд законопроєкт, який вимагає від лікарів пересаджувати позаматкову вагітність до матки. В іншому разі лікарів можуть звинуватити у «вбивстві абортом». Про це пише The Guardian.

Проблема полягає у тому, що процедури пересадження позаматкової вагітності в медицині наразі не існує.

«Я не вірю, що я знову це пишу, але це неможливо. Ми всі сядемо до вʼязниці», — написав у Twitter акушер-гінеколог з Огайо доктор Девід Хакні.

Окрім вимоги від лікарів зробити неможливе, законопроєкт забороняє аборти та визнає яйцеклітину «ненародженою дитиною». Як пише видання, проєкт також передбачає покарання для лікарів, жінок і дітей у віці від 13 років за «вбивство абортом». Цей злочин карається вʼязницею. Крім того, законопроєктом передбачено ще один злочин — «вбивство абортом з обтяжливими обставинами», він карається смертю.