«Він збирав інформацію». Експрезидент Польщі Кваснєвський розповів про роль сина Байдена в Burisma

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський заявив, що син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантер займався побудовою управлінської моделі в українській компанії Burisma. Про це Кваснєвський, який входив до ради директорів Burisma, розповів в інтервʼю Associated Press.

«Він був звичайним членом групи. Ми не питали його, а він ніколи нічого не розповідав про свого батька», — заявив експрезидент.

Кваснєвський пояснив, що Хантер Байден приніс в компанію «унікальний американський погляд», зокрема в області корпоративного управління, ринків капіталу й обладнання для газового буріння, де американці є світовими лідерами.

«Він збирав інформацію. Він був корисний для нас, бо він знав те, чого ми не знали», — пояснив експрезидент.

Крім того, він стверджує, що Burisma ніколи не намагалася використовувати Хантера Байдена для налагодження стосунків з адміністрацією Барака Обами, у якого Джо Байден був віцепрезидентом. За словами Кваснєвського, він переконував Хантера, що якби Burisma вдалося отримати газові родовища в Україні, це допомогло б самій Україні здобути енергетичну незалежність від Росії.

Він додав, що зараз у компанії стурбовані тим, що Burisma втягнули у внутрішню американську політику. «Для компанії зараз важкі часи», — підкреслив колишній польський лідер.