Суд залишив під вартою ветеранку АТО «Пуму»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Суд залишив під вартою ветеранку АТО «Пуму»

Інна Грищенко / Facebook

Апеляційний суд не задовольнив скаргу захисту та залишив під вартою ветеранку війни на Донбасі Інну Грищенко із позивним «Пума». Про це повідомляє «Громадське».

Її адвокат Масі Найєм у Facebook розповів, чому суд вирішив залишити «Пуму» під вартою: прокурор назвав ризиком те, що вона — ветеран АТО й тому може переховуватись від органів слідства.

У чому підозрюють Інну Грищенко?

Поліція повідомила, що 6 листопада суд арештував жінку, підозрювану у замаху на вбивство підприємця на Івано-Франківщині.

Подія сталася у липні 2018 року у Косові: до поліції звернувся місцевий житель із повідомленням про те, що на власному подвірʼї помітив під машиною небезпечний предмет. Під час огляду спеціалісти вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій (5 кг у тротиловому еквіваленті).

«Пумі» інкримінують співучасть у злочині, який буцімто вчинив її чоловік Влад Грищенко («Буча») у 2018 році, а саме замах на вбивство на замовлення.

  • Суд тричі переносив розгляд апеляції на її арешт. Активісти в суді влаштували сидячий страйк і вимагали провести засідання.