Суд втретє переніс розгляд апеляції на арешт ветерана АТО «Пуми». Активісти в суді влаштували сидячий страйк і вимагають провести засідання

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Апеляційний суд Києва втретє не розглянув оскарження арешту ветерана АТО Інни Грищенко (позивний «Пума»), яку підозрюють у замаху на вбивство. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Грищенко Масі Найєм.

Після обрання «Пумі» запобіжного заходу 6 листопада її адвокат подав апеляцію. За словами Найєма, вперше засідання в Апеляційному суді мало відбутися 12 листопада, але його перенесли, оскільки Печерський районний суд не передав матеріали справи. Тоді було призначено засідання на 19 листопада, але воно, як уточнює адвокат, не відбулося з тієї ж причини.

26 листопада засідання не відбулося, бо суддя пішов у відпустку.

«Засідання мало відбутись сьогодні, і тепер його також хочуть перенести у зв’язку із тим, що суддя пішов у відпустку. До того ж на це засідання не з’явилися прокурори. З чого я роблю висновок, що вони знали про «заплановану» відпустку», — розповів Найєм.

Адвокат повідомив, що вони подали клопотання про направлення справи на повторний автоматизований розподіл.

«Ми не підемо з приміщення суду доти, доки не буде засідання, або доти, доки нам не покажуть документи про відпустку судді та не призначать на найближчу дату розгляд нашої скарги», — наголосив він.

Ветерани АТО, друзі та близькі Грищенко влаштували в Апеляційному суді Києва сидячий страйк і вимагають розглянути апеляційну скаргу захисту. Вони намалювали плакати, співають гімн і повстанську пісню «Лента за лентою».

  • Грищенко, відому під позивним «Пума», підозрюють у причетності до замаху на вбивство бізнесмена в Івано-Франківській області у 2018 році.
  • 6 листопада Печерський суд заарештував Грищенко на 60 днів.