У Києві заарештували ветерана АТО. Її підозрюють у співучасті в замаху на бізнесмена

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У Києві заарештували ветерана АТО. Її підозрюють у співучасті в замаху на бізнесмена

Інна Грищенко / Facebook

Печерський суд Києва заарештував на два місяці ветерана АТО Інну Грищенко з позивним «Пума». Їй інкримінують співучасть у замаху на бізнесмена в Івано-Франківській області.

Про це повідомив активіст Назар Приходько.

«Дали 60 діб утримання під вартою без права внесення застави [...]. Пумі інкримінують співучасть у злочині, який буцімто вчинив її чоловік Влад Грищенко («Буча») у 2018 році, а саме замах на вбивство на замовлення. Пума типу була присутня при підготовці до замаху і ледь не контролювала встановлення саморобного вибухового пристрою під машину якогось бариги з Івано-Франківської області», — написав він.

У пресслужбі Нацполіції повідомили, що суд заарештував жінку, яку підозрюють у замаху на вбивство підприємця.

«Подія сталася в липні 2018 в Косові: до поліції звернувся місцевий житель з повідомленням про те, що на власному подвірʼї помітив під машиною небезпечний предмет. При огляді фахівці вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій (5 кг в тротиловому еквіваленті)», — повідомили в поліції.

24 вересня поліцейські затримали підозрюваного жителя Києва. Зазначено, що він був раніше судимий, а при обшуку у нього знайшли предмети, схожі на зброю. Зараз чоловік перебуває у СІЗО.

Раніше засновник Veterano Group, власник київського закладу Veterano Pizza Леонід Остальцев повідомляв, що в його піцерії та у його помічника Дмитра Терещенка за цією справою провели обшуки.

Остальцев розповів, що Інна Грищенко працювала у нього три роки тому, а Терещенка підозрюють в причетності до замаху. Остальцев заявив, що він і Терещенко знали чоловіка Грищенко.