Дизайнер Marc Jacobs судиться з учасниками гурту Nirvana через футболку зі смайликом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Дизайнер Marc Jacobs судиться з учасниками гурту Nirvana через футболку зі смайликом

Marc Jacobs

Дизайнер Marc Jacobs подав позов проти гурту Nirvana після того, як раніше гурт подав проти нього позов за порушення авторських прав на їхній логотип смайлика і фірмовий шрифт в дизайні футболки. Про це повідомляє The Guardian.

Marc Jacobs у своєму позові заявляє про «численні недоліки» у цьому провадженні.

Головним серед цих «недоліків» є те, що неясно, хто розробив логотип групи. В оригінальному позові Nirvana стверджувалося, що він був розроблений покійним фронтменом Куртом Кобейном «приблизно в 1991 році» — тоді він уперше зʼявився на флаєрі для вечірки і пізніше прикрашав футболки гурту.

Але в показаннях під час судового процесу учасники гурту Дейв Грол і Кріст Новоселич визнали, що не знали, хто його створив.

Позов від Marc Jacobs вимагає, щоб претензія Nirvana з авторського права на логотип була скасована, а судові витрати його компанії були відшкодовані. Юридична команда Nirvana продовжить оскаржувати справу — вони скаржилися, що адвокати бренду ще не допитували осіб, які були краще знайомі з реєстрацією авторських прав.

Перший позов був поданий гуртом проти бренду одягу у січні 2019 року. Тоді Nirvana звинувачували Marc Jacobs у порушенні авторських прав.

«Зображення на футболках Marc Jacobs відрізняється тільки тим, що хрестики на очах дизайнер замінив буквами M і J, а замість назви групи написав Heavenly тим же шрифтом», — заявив адвокат гурту.

Тоді адвокат бренду Marc Jacobs пояснив, що Nirvana не є законним власником логотипу Happy Face, а його реєстрація є недійсною.

Гурт вимагав, щоб Marc Jacobs зняли з продажу одяг і виплатили їм отриманий прибуток від продажу цих футболок.

Футболка гурту Nirvana

Nirvana

  • У США на аукціоні за $22,4 тисячі продали паперову тарілку Курта Кобейна.
  • Nirvana зіграли разом утретє за 24 роки. Кобейна замінила 60-річна Джоан Джетт