Суд відпустив з-під варти екскомандира харківської роти «Беркута»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Київський апеляційний суд відпустив з-під варти підозрюваного у злочинах проти активістів Євромайдану командира харківської роти «Беркута» Віктора Шаповалова. Про це повідомляється у Facebook-спільноті «Адвокатська дорадча група».

Суд помʼякшив запобіжний захід Шаповалову на нічний домашній арешт (з 22:00 до 6:00), без носіння браслета. Крім того, зазначається, що на підставі «закону Савченко» (день попереднього увʼязнення рахується за два) обвинувачений провів під вартою 9 із 10 років, тобто максимально можливого строку позбавлення волі, передбаченого для злочинів, у яких обвинувачується Шаповалов.

«Показово, що Суд не повідомляв ані потерпілих, ані їхніх представників про подану захистом Шаповалова апеляційну скаргу на останнє продовження тримання під вартою Шаповалова Подільським судом 22 жовтня 2019 року та дату її розгляду в апеляції», — повідомляється на сторінці.

Шаповалов перебував під вартою з 2015 року. Обвинувальний акт щодо нього було передано до суду у листопаді 2016 року. У справі 108 потерпілих. Екскомандира «Беркута» звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протистоянь у центрі Києва, що призвело до тяжких наслідків.