Розстріли на Майдані: суд помʼякшив запобіжний захід колишньому беркутівцю Тамтурі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Святошинський райсуд Києва помʼякшив запобіжний захід колишньому працівнику спецпідрозділу «Беркут» Сергію Тамтурі, обвинуваченому в розстрілах на Євромайдані, повідомляє «Громадське».

Запобіжний захід Тамтурі змінили з цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт з 22:00 до 06:00. До того колишнього беркутівця тримали під вартою з липня 2015 року.

Як пише Insider, на засіданні 24 жовтня прокурори заявили клопотання про продовження терміну запобіжного заходу пʼятьом ексберкутівцям. Вони наголосили на необхідності залишити запобіжні без змін через ризик переховування та втечі обвинувачених.

Представник потерпілих Євгенія Закревськазі свого боку зауважила, що вказані прокурорами ризики втечі та переховування обвинувачених продовжують існувати. Тоді як адвокати загалом просили скасувати запобіжні заходи своїм підзахисним. Захисник Тамтури просив суд змінити йому цілодобовий домашній арешт на нічний. Він обґрунтував клопотання тим, що Тамтура хоче вийти працювати, щоб допомагати своїй сімʼї грошима.

Зрештою суд ухвалив залишити запобіжні заходи чотирьом обвинуваченим без змін (тримання під вартою). Тамтуру та ще чотирьох ексберкутівців звинувачують у вбивстві 48 та пораненні 80 людей на вулиці Інститутській.