НАБУ затримало 10 осіб за підозрою у порушенні митного законодавства. Серед них — заступник керівника Київської митниці Тупальський

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національне антикорупційне бюро затримало 10 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, пов’язаних із порушенням митного законодавства. Про це пресслужба НАБУ повідомляє у Facebook.

Серед затриманих — семеро митників.

Попередньо дії затриманих кваліфікували за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 255 КК України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру.

Вранці 26 листопада заступник керівника Київської митниці Сергій Тупальський повідомив у Facebook, що у нього та у його колег вдома відбуваються обшуки, які стосуються справи дворічної давнини.

Низка ЗМІ, зокрема Українська правда та Цензор.Нет, з посиланням на власні джерела повідомляють, що Тупальського затримали. Сам він не коментує це, проте назвав слідчі дії «безпідставними».

  • Цензор.Нет повідомляє, що обшуки відбувались у «справі Альперіна».
  • «Альперін імпортував товар у величезних кількостях, переважно з Китаю. Схема дуже проста. Наприклад, завозиться взуття — пара насправді коштує $10, але він підробляє документи та заявляє на митниці вартість лише в 10 центів — тобто в 100 разів меншу. Митниця все одно оцінює пару цього взуття в $10, Альперін оплачує податки в повному обсязі, але потім йде зі своїми фіктивними документами в продажний суд і повертає собі всі раніше сплачені податки. І ось за зняття арешту із цих коштів Альперін і запропонував спочатку мільйон доларів», — розповів Цензор.Нет Євген Шевченко, який співпрацював з НАБУ.