У чотирьох областях України стартував процес висунення кандидатів на місцевих виборах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У чотирьох областях (Дніпропетровська, Львівська, Сумська, Чернігівська) і шести обʼєднаних територіальних громадах (3 сільських, 1 селищної, 2 міських) стартував процес висунення кандидатів на місцевих виборах, які призначені на 29 грудня. Про це повідомляє пресслужба Центральної виборчої комісії (ЦВК) в Facebook.

«Відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищної, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищного, міських голів 29 грудня 2019 року, розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах», — сказано в повідомленні.

Документи кандидати повинні подати до 4 грудня включно, після чого (5 грудня) територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів. У ЦВК вже подали документи 22 політичні партії.

«Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на їх підготовку і проведення, становить 1 млн 988,5 тис. грн», — додали в ЦВК.