Модному бренду Loewe довелося вибачитися за випуск колекції з костюмом у вигляді форми вʼязнів концтаборів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Всесвітньо відомий бренд одягу та аксесуарів Loewe, який входить в групу Louis Vuitton, презентував нову колекцію, присвячену англійському сюрреалістичному художнику і керамісту XIX століття Вільяму де Моргану. Але один костюм викликав обурення, оскільки є майже точною копією форми вʼязнів концтаборів.

Колекцію було представлено громадськості в середині листопада. Серед запропонованого покупцям одягу виявилися фантастичні принти і незвичайні фасони, як, наприклад, водолазка з принтом скелета.

Проте один костюм обурив громадськість — брюки і сорочка вільного крою з широкими вертикальними смугами чорно-білого кольору. Проблема в тому, що костюм точно повторює форму, яку носили в часи Другої світової війни вʼязні концтаборів.

Першим помітив схожість в Instagram блог Diet Prada, який регулярно показує, як різні бренди випускають дуже схожі між собою речі.

«Складно уявити щось крім форми вʼязнів концтаборів в цьому костюмі за 1840 доларів з колекції Loewe William de Morgan, яка має показати свободу уяви», — написав автор блогу.

Примітно, що після уваги громадськості до схожості костюмів, бренд видалив фасон із сайту і, за інформацією CNN, попросив вибачення за «відсилання до одного з найнеприємніших моментів в історії людства».