Вночі: українці вшановують памʼять загиблих від Голодоморів, з острова Бірючого евакуювали населення, а в Іраку відновили доступ до соцмереж

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

23 листопада в Україні День памʼяті жертв Голодоморів

День памʼяті жертв Голодоморів припадає на четверту суботу листопада. Відзначається з 1998 року. Українцям пропонують підтримати акцію «Запали свічку памʼяті» та поставити на вікні о 16:00 запалену свічку в памʼять про загиблих у 1932—1933 роки. «Слава Богу, сьогодні ми можемо говорити правду і повинні це робити голосно, тому що зло не можна приховувати, як це робилося раніше, протягом десятиліть режимом радянської влади», — написав митрополит ПЦУ Епіфаній у Facebook.

Шторм затопив острів Бірючий в Азовському морі

Рятувальникам довелося евакуювати 11 осіб з коси за допомогою військової техніки, внаслідок стихії ніхто не постраждав. «Завдяки оперативним і злагодженим діям і вчасно вжитим заходам рятувальники доставили на сушу 11 осіб. Медична допомога евакуйованим не знадобилася. Органи місцевої влади організували їх перевезення на автовокзал Кирилівки», — повідомив представник Державної служби з надзвичайних ситуацій.

В Іраку вперше за 50 днів розблокували соцмережі

Як повідомляє Netblocks, в Іраку вперше за 50 днів частково розблокували соцмережі Facebook, Twitter та Instagram. Доступ до соцмереж відновили головний інтернет-провайдер країни й один з операторів мобільного звʼязку. Однак загальний телефонний та інтернет-звʼязок в Іраку поки що залишається недостатньо якісним.

Зазначимо, з 2 жовтня в Іраку через протести заборонили доступ на деякі сайти та платформи для обміну повідомленнями.

«Шахтар» переміг «Львів» із великим відривом

У матчі 15-го туру Премʼєр-ліги України «Шахтар» на домашньому стадіоні переміг ФК «Львів» із рахунком 4:1. Господарі відкрили рахунок на 11-й хвилині гри. Жуніор Мораєс з лінії воротарського майданчика замкнув передачу Сергія Болбата. Львівʼяни відігралися зусиллями Татаркова, який відправив мʼяч точно у ворота Пʼятова. На 53-й хвилині Шахтар вирішив відігратися завдяки голу Мораєса. Ближче до закінчення зустрічі він оформив хет-трик, реалізувавши пенальті.

На 84-й хвилині Алан Патрік встановив остаточний рахунок зустрічі. Шахтар набрав 43 очки та залишається лідером у Премʼєр-лізі України, в той час як Львів посідає 11-ту сходинку в таблиці.