СБУ: Чиновники Одеської міськради привласнили майже 100 млн під час погашення кредиту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Чиновники Одеської міськради у змові з комерційними структурами привласнили майже 100 млн, коли гасили кредитну заборгованість комерційному банку. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, працівники міськради штучно створили кредитну заборгованість комунального підприємства перед банком. Право вимоги на борги в банку викупила приватна фірма, створена з чиновниками мерії.

Після цього комерсанти завищили суму заборгованості на 100 млн грн і звернулися до мерії із вимогою її погасити. Рішення щодо оплати завищеного боргу приймали на основі неправдивих матеріалів, які підготували посадовці кількох департаментів мерії. Потім учасники оборудки привласнили бюджетні гроші.

Триває досудове слідство за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

  • 12 листопада, СБУ та Генпрокуратура провели обшуки в мерії Одеси. Тоді місцеве видання «Думська» повідомляло, що слідчі вилучили документи у фінансовому та юридичному департаментах, а також у департаменті з організації роботи міськради. Обшуки повʼязані з комунальним підприємством «Теплопостачання м. Одеса», якому місто за рік виділило майже 500 млн грн допомоги для погашення боргу перед банком «Надра».