Міністр Криклій хоче звільнити заступницю Клітіну після її переписки з «Джокером». Вона погрожує судом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Заступниця міністра інфраструктури Олександра Клітіна у листуванні з пранкером «Джокером» розповідала, що очільника відомства Владислава Криклія цікавить тільки заробіток. Тепер Криклій хоче її звільнити. Про це він повідомив у Facebook.

Міністр заявив, що пропонував Клітіній повідомити правоохоронцям про ймовірну корупцію, якщо у неї є реальні факти, і подати у відставку через категоричну незгоду з такими речами.

«Вона категорично відмовилась і сказала, що не бачить передумов для звільнення», — додав він.

Криклій наголосив, що він незадоволений відсутністю порозуміння між своєю заступницею і командою міністерства. «Олександра Клітіна відмовилась йти у відставку в дусі європейської політичної традиції. Тому я вважаю за необхідне винести на наступне засідання уряду подання про її відставку від свого імені», — додав він.

У пʼятницю, 22 листопада, заступниця міністра Клітіна дала брифінг, де заявила, що піде до суду, щоб очистити свою репутацію. Чиновниця сказала, що поки не знає всіх, проти кого подаватиме позови, однак серед них точно буде нардеп Антон Поляков, якого виключено зі «Слуги народу».

«Крім цієї промови чоловіків на підпитку, іншого компромату не знайшли. Це ознака моєї чесності та безкомпромісності», – додала вона, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Що трапилось?

Напередодні нардеп Антон Поляков опублікував фрагмент розмови народних депутатів від «Слуги народу», в якому зазначається, що Клітіна нібито отримала свою посаду «через ліжко».

«Олександра Клітіна — та сама заступниця міністра, яка, судячи з аудіозаписів, отримала посаду через ліжко. А ви говорите, що тільки через ліфт можна», — зазначив він.

Після цього пранкер «Джокер» вирішив поспілкуватись з Клітіною. У розмові з ним вона казала, що незадоволена роботою Владислава Криклія, «якого цікавить тільки заробіток», а закиди про «посаду через ліжко» необґрунтовані, адже у міністерстві вона працює вже 5 років і цю посаду заробила власною працею.