Ігор Луценко: Нинішній нардеп від «Слуги народу» Литвиненко під час Майдану 24 рази говорив телефоном з координатором тітушок

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Журналіст та колишній депутат Ігор Луценко опублікував матеріали провадження щодо вбивства активіста Євромайдану Юрія Вербицького. У 2014 році Луценка викрали разом з Вербицьким.

«До вашої уваги фото з матеріалів кримінального провадження щодо вбивства Юрія Вербицького, котре зараз досліджується у Бориспільському суді. Памʼятаєте такого депутата Сергія Литвиненка, котрий попався на кнопкодавстві, і котрого я тоді впізнав як особу, чиє прізвища фігурує у матеріалах кримінального провадження щодо мого викрадення? Він довгий час керував одним із спиртзаводів, котрі, як кажуть, донедавна контролював кримінальний авторитет Чеба (Олексій Чеботарьов). Чеба під час Майдану фінансував тітушок, зокрема Крисіна, а також тих, хто викрадав нас із Вербицьким», — заявив Луценко.

За його словами, права рука Чеби Щинкін 24 рази розмовляв телефоном з Литвиненком.

«Так от, у час цього злочину Щинкін, права рука Чеби з найделікатніших завдань, 24(!) рази розмовляв з Литвиненком. Приблизно так само активно Щинкін наярював тітушкам із групи безпосередніх викрадачів, а також організатору злочину Зубрицькому», — додав екснардеп.

Справа про викрадення Вербицького та Луценка

У січні 2014 року Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з території Олександрівської лікарні в Києві та вивезли за місто. Після тортур їх залишили в лісі під Києвом. Вербицький від отриманих травм помер.

Заарештованого у цій справі Олександра Волкова слідство вважає організатором викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, повʼязана з імовірним замовником викрадення — Олексієм Чеботарьовим.

Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно обʼєднані в одну велику «Справу Майдану». У ній розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).