Вночі: в аеропорту Одеси сталася аварія, Twitter дозволив приховувати відповіді до публікацій, а Росія передала Польщі матеріали щодо Мазура

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В аеропорту Одеси сталася аварія

Пізно ввечері в аеропорту «Одеса» Boeing 737 турецької авіакомпанії Turkish Airlines під час посадки надломив стійку переднього шасі. Про це повідомляє пресслужба аеропорту.

Попередньо, причиною аварії рейсу TK465, який прямував зі Стамбула до Одеси, став сильний боковий вітер. Пілоти екстрено евакуювали 136 пасажирів за допомогою надувних трапів. Внаслідок аварії ніхто не постраждав. Через інцидент аеропорт призупинив польоти до 01:00.

Росія передала Польщі матеріали щодо Мазура

Росія направила Польщі матеріали «чеченської справи», за якою поляки затримали ветерана АТО й працівника Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ігоря Мазура. Про це він розповів «Радіо Свобода».

Мазур зазначив, що український консул 22 листопада повинен зустрітися з окружним прокурором Любліна й ознайомитися з матеріалами.

«Я думаю, це ті свідчення, які вибиті з Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, який зараз лікується в психіатричній лікарні після тих катувань. Ще свідчення кількох росіян, які сиділи в російських вʼязницях за кримінальні злочини, а потім, через 20 років згадали, що ще і в Чечні воювали. Тобто це надумані свідчення, тому що, за тими матеріалами, я був командиром підрозділу, де служив Арсеній Яценюк, брати Тягнибоки, служили хлопці, які в той час були взагалі дітьми», — сказав Мазур.

Twitter дозволив приховувати відповіді до публікацій

Twitter запроваджує функцію, яка дозволить користувачам приховувати коментарі до своїх записів. Про це повідомляється в блозі соцмережі.

У компанії зазначили, що функція вводиться для комфорту користувачів. Тести показали, що більшість людей відключають відповіді, які вони вважають дратівливими або недоречними. При цьому 85% користувачів не блокували людей, які відповідали на твіт.

У небі над Лос-Анджелесом горів літак

У небі над Лос-Анджелесом у пасажирського літака Boeing 777 авіакомпанії Philippine Airlines загорівся двигун. Як повідомляє CBSLA, це сталося після зльоту.

Рейс з 347 пасажирами слідував до Маніли. Пасажири розповіли, що в салоні були чутні чотири сильні удари перед загорянням. Літак був змушений здійснити екстрену посадку. Ніхто з пасажирів рейсу не постраждав, а фахівці аеропорту заявили, що загоряння сталося через механічні несправності.