Зеленський призначив нового заступника голови СБУ

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський своїм указом №859/2019 призначив Сергія Андрущенко заступником Голови Служби безпеки України.

Наказ опубліковано 21 листопада на сайті президента.

До цього Андрущенко був начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. А на місце Андрущенка ще одним указом президент призначив Анатолія Дублика.

  • Екснардеп Мустафа Найєм 21 листопада зайняв пост заступника генерального директора державного концерну «Укроборонпром». На сайті «Укроборонброму» у розділі «Керівництво» Найєм не вказаний. Станом на 21 листопада у держконцерні є інформація про сім заступників гендиректора.
  • 20 листопада заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що залишає Міністерство протягом тижня. Зеркаль додала, що не хоче продовжувати свою роботу в МЗС, бо не може чинити опір Росії, «будучи дипломатом усередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента».
  • Кабінет міністрів за результатами конкурсу призначив головою Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодору) депутата від «Слуги народу» Олександра Кубракова. За словами Кубракова, він оголосить міжнародний тендер на добудову запорізького мосту та підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком на загальну суму €900 млн євро.