У Мінсоцполітики спростували призупинення виплат лікарняних і декретних. У зриві звинуватили главу Фонду соцстрахування

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Міністерстві соціальної політики заявили, що повідомлення Фонду соціального страхування про призупинення фінансування виплат, зокрема лікарняних і декретних, не відповідає дійсності.

Про це йдеться в заяві міністерства, розміщеному на Урядовому порталі.

Відомство зазначає, що на рахунках фонду 429,4 млн грн, які призначені для виплат. Там додали, що гроші надходять на рахунки щодня за сплатою єдиного соціального внеску роботодавцями. У зупинці виплат звинуватили відновленого на посаді голову фонду Євгена Баженкова.

«Минулого тижня Печерський суд міста Києва поновив на посаді колишнього керівника Фонду Євгена Баженкова. Він був зареєстрований державним реєстратором навіть без повного тексту рішення. Власне, він і призупинив виплати. Пан Баженков не був уповноважений приймати такі рішення, тому що не було засідання Комісії щодо його поновлення. Будь-які рішення щодо суттєвих змін бюджету, зокрема щодо призупинення виплат, ухвалюються лише правлінням Фонду — не одноосібно», — йдеться в заяві.

Найближчим часом правління збереться для вирішення ситуації, а відомство вже звернулося до Міністерства юстиції з вимогою скасувати запис Баженкова як глави фонду. У Мінсоцполітики гарантують відновлення виплат.