Судді, який ховав хабаря у банці з-під горошку, призначили заставу. Вона вшестеро вища за сам хабар

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Вищий антикорупційний суд призначив заставу судді Зарічанського райсуду Сум Миколі Шершаку у понад 150 тис. грн, повідомляють на сторінці САП у Facebook.

«Суд застосував до судді запобіжний захід у вигляді застави розміром 153,6 тис. гривень. Крім того, на суддю покладено ряд процесуальних обов’язків», — йдеться у повідомленні.

Також прокурори САП направили до Вищої ради правосуддя клопотання про відсторонення Шершака від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Шершака затримали 7 листопада детективи НАБУ на хабарі в $2 тис. Під час затримання виявилося, що суддя ховав гроші в банці з-під зеленого горошку.

  • У 2016 році НАБУ порушило справу проти судді Дніпровського районного суду Миколи Чауса. Слідство встановило, що суддя Чаус отримав хабар $150 тис. готівкою, з яких $80 тис. сховав у дволітровій банці поблизу озера Малинівка та садового товариства «Приозерне». Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Молдова сприятиме екстрадиції в Україну Чауса, якого оголосили в міжнародний розшук.