Хакери зламали базу даних банку Кайманових островів, отримавши інформацію про майже 4 тис. осіб і компаній

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Хакери зламали базу даних відділення Cayman National Bank на острові Мен, повідомляє Vice.

Про злам стало відомо ще в неділю, проте банк визнав витік даних тільки зараз. «Кримінальне розслідування триває, і Cayman National співпрацює з відповідними правоохоронними органами з метою виявлення осіб, винних у крадіжці даних», — повідомили в банку.

Там додали, що Cayman National проводить також самостійне спеціальне розслідування. «Це робиться для того, щоб забезпечити захист клієнтів банку і трастових компаній Cayman National Isle of Man», — йдеться в заяві.

Пізніше про злам бази даних банку оголосив хакер під псевдо Фінеас Фішер (Phineas Fisher), додавши, що «компʼютерний злам банку — це потужний інструмент для боротьби з економічною нерівністю». «Світова фінансова еліта — це гнобителі, а не жертви. Злам цієї еліти та повернення крихітної частки викраденого ними багатства не робить їх жертвами», — сказав хакер виданню Motherboard.

Повідомляється, що Фінеас Фішер виклав вкрадені дані на сайт Distributed Denial of Secrets, який спеціалізується на публікації «злитих» даних. За різними даними, хакери отримали доступ до рахунків майже 4 тис. компаній, фондів та фізичних осіб. Йдеться в тому числі про клієнтів з Кіпру, Великої Британії та з Британських Віргінських островів.