Колектив Національного музею історії звернувся до Зеленського через «рейдерське захоплення»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Колектив Національного музею історії України, де раніше Мінкульт розпочав позапланову перевірку, заявив про «рейдерське захоплення». Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сторінці музею у Facebook.

Працівники звернулися до президента України Володимира Зеленського через «спробу рейдерського захоплення», яка, за їхнім твердженням, сталася 11 листопада.

«Колектив НМІУ підтримує генерального директора Тетяну Сосновську і висловлює недовіру призначеному наказом державного секретаря Міністерства культури Карандєєва в. о. гендиректора НМІУ Патриляка», — йдеться у зверненні.

У колективі заявляють про трудовий спір між працівниками музею і держсекретарем Мінкульту через відсторонення Сосновської з посади гендиректора і призначення виконувачем обовʼязків Богдана Патриляка. З таким листом колектив музею також звернувся до премʼєр-міністра Олексія Гончарука та міністра культури, молоді і спорту Володимира Бородянського.

«У разі тиску на колектив і при спробах переслідування працівників за їхню принципову позицію колектив попереджає про можливість використання свого права на страйк», — додають в музеї.

  • Міністерство культури призначило позапланову перевірку у Національному музеї історії в Києві через скарги «деяких працівників». Це багаторічний конфлікт колективу, який триває з 2015 року, відтоді як на посаду гендиректора призначили Тетяну Сосновську. Група працівників була незгодна з її призначенням та увесь цей час виступала проти.
  • На час перевірки Мінкульт відсторонив від виконання обов’язків гендиректорку музею Тетяну Сосновську. На цю посаду призначили заступника гендиректора з наукової та фондової роботи Богдана Патриляка.