У холдингу Ахметова оголосили про скорочення до третини адмінперсоналу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У холдингу Ахметова оголосили про скорочення до третини адмінперсоналу

Фото УНІАН

Група «Метінвест» заявила, що скорочує виконання інвестиційної програми 2019 року і звільняє до 30% адмінперсоналу на початку 2020 року. Про це повідомляє mrpl.city з посиланням на заяву «Метінвесту».

У холдингу заявили про оптимізацію витрат через «найжорсткішу глобальну кризу за останні 10 років» у металургійній галузі.

«Через брак фінансових коштів і невтішні прогнози щодо подальших цін на сталь Група «Метінвест» розробила план дій, який допоможе компанії подолати складну економічну ситуацію з мінімальними втратами», — йдеться в заяві.

У «Метінвесті» повідомили про скорочення виконання інвестиційної програми 2019 року і призупинення реалізації деяких проєктів.

Також у холдингу заявили про скорочення до 30% адмінперсоналу на початку 2020 року: «Про масові скорочення на виробництві не йдеться: оптимізаційні заходи торкнуться насамперед адміністративного персоналу та керуючої компанії».

Також в «Метінвесті» планують зменшити витрати на адмінпрограми та відрядження.

«Металургійна галузь циклічна, тому Група «Метінвест» розглядає поточну кризу як тимчасове явище», — додають у холдингу.

  • Цього року олігарх Рінат Ахметов і депутат «Опозиційного блока» Вадим Новинський стали монополістами коксохімічної галузі України — через холдинг «Метінвест» вони купили пʼять з восьми заводів країни. У розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях» повідомляли, що при цьому монополізація відбувалася з фактичним введенням в оману членів Антимонопольного комітету.