У російському місті Еліста знову вийшли на мітинг проти призначення мером ексватажка «ДНР»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У російському місті Еліста (Республіка Калмикія) мешканці знову вийшли на мітинг проти призначення мером ексватажка бойовиків «ДНР» Дмитра Трапезнікова.

Як повідомляє «МБХ Медиа», на акцію протесту вийшли близько 2 тис. осіб.

За словами організатора акції Бадми Бюрчиєва, незважаючи на те, що мітинг був узгоджений з владою, до його початку поліція не дозволяла розгортати транспаранти. «В цьому плані все мирно, поліція ніяк не протидіяла. Єдине, що заборонили до початку розгортати транспаранти. Мабуть, боялися, що це ніби заклик на мітинг, боялися, щоб люди заздалегідь не побачили гасла», — сказав Бюрчиєв.

Крім відставки бойовика, мітингувальники вимагали повернути прямі вибори мера. «Ми вимагаємо прозорості, Трапезнікова ми знати не знали, нам привезли його. Людина брудної репутації, нас це обурило», — додав організатор.

Як Трапезніков став мером?

Бойовик став мером 26 вересня. До цього він утік до Росії після ліквідації в Донецьку ватажка «ДНР» Олександра Захарченка. Кандидатуру Трапезнікова на посаду мера вніс керівник Калмикії Бату Хасіков, якого на посаду призначив Володимир Путін. Представляючи бойовика, Хасіков говорив, що той «отримав досвід відновлення Донбасу» і назвав його «антикризовим менеджером». З кінця вересня в місті часто проходять акції проти Трапезнікова.