Імпічмент Трампа: опубліковані свідчення Моррісона і Вільямс — вони повʼязують допомогу Україні з розслідуванням Байдена

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Палата представників США в рамках розслідування імпічменту Дональда Трампа опублікувала стенограми свідчень колишнього радника президента з питань Європи і Росії Тіма Моррісона і співробітниці віцепрезидента США Майка Пенса Дженніфер Вільямс.

Що говорив Моррісон?

За словами Моррісона, посол США в ЄС Гордон Сондленд прямо говорив помічнику Володимира Зеленського Андрію Єрмаку, що якщо Україна не почне розслідування щодо діяльності сина Джо Байдена Хантера в компанії Burisma, то може не отримати американську військову допомогу.

Моррісон, однак, зазначив, що в його розмові з Сондлендом назва нафтогазової компанії, як і Байдени, не озвучувалися, але він повʼязує допомогу Україні з розслідуванням Байдена. Моррісон зазначив, що не побачив нічого протизаконного в телефонній розмові Трампа і Зеленського.

Що говорила Вільямс?

Вона заявила, що слова Трампа у телефонній розмові про розслідування проти Burisma були «недоречними» і досить «дивними».

«В моїх очах це вказувало на можливу наявність інших мотивів для затримки військової допомоги», — сказала Вільямс, додавши, що розмова виглядала так, ніби Трамп обговорював «особисту політичну повістку дня», а не зовнішньополітичні інтереси США.

Повну стенограму Моррісона можна прочитати тут, Вільямс — тут.