Літак Qantas здійснив найдовший безпосадковий переліт майже у 18 тисяч кілометрів

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

Літак авіакомпанії Qantas здійснив найдовший безпосадковий переліт в історії пасажирської авіації за маршрутом Лондон — Сідней, повідомляє телеканал CNN.

У четвер літак вилетів з лондонського аеропорту «Хітроу» о шостій ранку ранку. Під час польоту судно проходило через повітряний простір Німеччини, Росії, Польщі, Білорусі, Казахстану і Китаю. Далі авіалайнер взяв курс на південь, потім пролетів над Індонезією і Філіппінами.

Boeing-787-9 Dreamliner під час тестового польоту залишався в повітрі 19 годин 19 хвилин. За цей час літак подолав відстань у 17,8 тис. км.

Цим польотом було встановлено два світові рекорди: він був визнаний найдовшим комерційним пасажирським рейсом як за подоланою відстанню, так і за часом, проведеним у дорозі.

Під час перельоту на борту Boeing-787-9 перебували всього 50 осіб, включно з чотирьма пілотами, хоча літак може перевозити 256 пасажирів. Рейс Лондон — Сідней побив рекорд, встановлений минулого року на рейсі Singapore Airlines з Нью-Йорка до Сінгапуру, який тривав 18 годин.