На Київщині сільський голова провіз на капоті Mazda журналіста, який поставив йому «незручне» запитання

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У селі Дударків на Київщині сільський голова Микола Гуральник збив журналіста «Центру журналістських розслідувань» і кілька метрів провіз його на капоті автомобіля Mazda через «незручні питання». Журналісти видання опублікували відео на своєму YouTube-каналі.

Вони намагалися отримати коментар у Гуральника щодо звинувачень на його адресу про корупційні зловживання. Однак сільський голова сховався у автомобілі та наїхав на людей, які блокували дорогу.

Два чоловіка впали на капот автомобіля і очільник села почав стрімко набирати швидкість. Гуральник зупинив автомобіль тільки через кілька метрів. Чоловіки, які проїхалися на капоті, не отримали фізичних ушкоджень. Але авто збило одного з мешканців села — дідуся, згодом його забрала швидка. Журналісти написали заяву до поліції про перешкоджання їхній професійній діяльності.

  • У ЗМІ пишуть, що родичі Гуральника обіймають основні посади у селі. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності та склала адміністративний протокол за порушення правил дорожнього руху.
  • Санкція статті про перешкоджання журналістській діяльності передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн), або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.