Пристайко: Україна може вийти з Мінських угод у разі провалу переговорів у «нормандському форматі»

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

Голова МЗС Вадим Пристайко допустив вихід України з Мінських угод, якщо переговори у «нормандському форматі» закінчаться повним провалом. Про це міністр заявив на спільній конференції з міністром закордонних справ Австрії Олександром Шалленбергом.

«Так, це можливо. Якщо ми побачимо, що цей процес триває нескінченно. Це дуже непопулярна заява і, напевно, знову не сподобається нашим західним партнерам. Але для нас Мінськ — не самоцінність. Самоцінність — наше виживання як нації. І якщо ми побачимо, що вони не спрацьовують, і це веде нас у постійне затягування нескінченного процесу, то рано чи пізно буде прийнято рішення про вихід з Мінського процесу», — зазначив міністр.

Пристайко зазначив, що точна дата зустрічі поки невідома, але міністр сподівається, що вона відбудеться до кінця цього року. «Щонайменше виконані всі передумови зустрічі. Зараз українська сторона консультується з усіма трьома іншими учасниками «нормандської четвірки». Ми шукаємо дату для всіх чотирьох президентів та місце, де буде проведено цей захід», — додав міністр.