Глава МЗС Пристайко: На «нормандській зустрічі» Зеленський планує остаточно вирішити питання Донбасу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський розраховує, що на зустрічі «нормандської четвірки» будуть остаточно вирішені проблеми на сході України. Про це заявив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко на спільній зі своїм австрійським колегою Олександром Шалленбергом пресконференції.

Він заявив, що Україна не може дозволити Росії «зіскочити з цієї зустрічі».

«За 5 років українці мають велику надію на «нормандську зустріч». Ми хочемо зробити крок до миру. В ідеальній ситуації, завершити цей процес. Президент Зеленський розраховує, що на цій зустрічі ми відкриємо шлях для остаточного вирішення проблеми на сході України. Результати залежать від готовності російської сторони рухатися у відповідності з домовленостями», — сказав міністр.

Глава МЗС прогнозує, що зустріч «нормандської четвірки» відбудеться до кінця цього року. Але поки точної дати немає, хоча всі передумови виконані.

«Позиція російської сторони — говорити, що вона готується до зустрічі. Ми знаємо деякі можливі дати, але щоб повідомити їх українському суспільству, повинні мати більш точну інформацію. Принаймні всі передумови для зустрічі виконані», — заявив він.

Пристайко додав, що поки Україна не планує двосторонню зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.