Арахамія: Скороход треба виключити з фракції «Слуги народу» за лобізм і тиск на депутатів

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Арахамія: Скороход треба виключити з фракції «Слуги народу» за лобізм і тиск на депутатів

Гонтар Володимир / УНІАН

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що винесе питання про виключення народного депутата Ганни Скороход з фракції «Слуга народу».

«Щодо самої пані Скороход, я особисто буду виносити рішення про виключення її з фракції. Тому що немає ніякого змісту перебувати у фракції і не підтримувати жодного рішення фракції. Подивіться всі її голосування. Навіщо вона нам у фракції? Для чого людина перебуває у фракції, якщо вона не виконує жодного рішення фракції?» — наголосив Арахамія в коментарях журналістам у кулуарах парламенту.

Арахамія додав, що чоловік Скороход, Олексій Алякін погрожував депутатам профільного комітету Ради з питань енергетики, проте назвати конкретні імена депутатів відмовився.

«Коли людина робить лобіювання конкретних олігархічних груп, а коли побачили, що вже пішла підозра... Що робити для захисту? Треба прийти і сказати, що це тому, що я не голосувала за землю чи чомусь ще — це спроба захиститися. Як вона потрапила до фракції, я не знаю. Вона мажоритарниця, перевірка кандидатів у депутати стосовно неї нічого не виявила. Але коли її чоловік почав ходити на комітети — він залякував деяких депутатів, вони звернулися до мене. Були пропозиції: давайте когось візьмемо на довольствіє, пропонувалися якісь гроші депутатам. Ми зверталися до правоохоронних органів», — наголосив Арахамія.

Він додав, що мав розмову зі Скороход з приводу її голосувань: «Я їй казав, ти повинна зрозуміти — ти у фракції чи ні. Якщо 70% фракції голосують за якесь рішення, то інші 30% мають дослухатися до більшості».