Три мажоритарники від «Слуги народу» голосували проти закону про ринок землі. Хто вони?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Три мажоритарники від «Слуги народу» голосували проти закону про ринок землі. Хто вони?

Кримський Андрій / УНІАН

52 народні депутати проголосували проти законопроєкту про відкриття ринку землі у першому читанні, серед них три депутати від президентської партії «Слуга народу», яка була ініціатором цього проєкту. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Проєкт закону № 2178-10 підтримали 240 нардепів. Голосування проходило під вигуки «Ганьба». Законопроєкт підтримали лише «Слуги народу» і позафракційні депутати, інші політсили його не підтримали.

У партії «Слуга народу» 16 депутатів утрималися від голосування, один не голосував, а троє проголосували проти: Сергій Нагорняк, Георгій Мазураш і Ганна Скороход.

Із 34 позафракційних депутатів за проголосували 13, проти — 7, утрималися 8, не голосували 6.

В «Опозиційній платформі — За життя» два депутати проголосували проти, один не голосував, 41 депутат був відсутній.

«Європейська солідарність»: проти — 20, не голосували — 3, відсутні — 3.

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»: проти — 17, відсутні — 7.

«ГОЛОС»: проти — 0, утрималися — 17, не голосували — 1, відсутні — 2.

Депутатська група «За майбутнє»: проти — 3, утрималися — 16, не голосували — 4.

Хто від «Слуги народу» не підтримав «земельну реформу»?

Усі троє нардепів були обрані до Верховної Ради у мажоритарних округах. Сергій Нагорняк – обраний від округу № 199 на Черкащині. Напередодні голосування він пояснив на своїй сторінці у Facebook, чому не підтримує законопроєкт про відкриття ринку землі.

«Власників землі не можна обмежувати в праві розпоряджатися своєю власністю. Але спочатку слід створити умови для вільного ринку. Не можна скасовувати мораторій у той час, коли для фермерського господарства обов’язковою статтею витрат на жнива є послуги озброєної охорони, коли суди за винагороду пишуть у рішеннях будь-яку маячню, а правоохоронці неспроможні впоратися зі своєю роботою. Тому сьогодні я буду голосувати проти закону про ринок землі», — написав він.

Георгій Мазураш був обраний від округу № 203 (Чернівецька область), у 2015 році балотувався до Чернівецької обласної ради від об’єднання «Самопоміч».

Ганна Скороход обрана від округу № 93 (Київська область, міста Переяслав-Хмельницький, Ржищев і Богуславський, Кагарлицький, Миронівський та Рокитнянський райони). На окрузі перемогла Олександра Жукотанського, якого повʼязують із власником агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» Юрієм Косюком. Цивільним чоловіком Скороход, за даними ЗМІ, є російський банкір Олексій Алякін, який раніше був бізнес-партнером підприємця Павла Фукса.