Disney+ вилучив зі своєї бібліотеки епізод «Сімпсонів» з Майклом Джексоном

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Стримінговий сервіс Disney+ прибрав зі своєї бібліотеки епізод мультсеріалу «Сімпсони» з Майклом Джексоном, повідомляє Holywood Reporter.

Епізод Stark Raving Dad («Абсолютно божевільний тато») вийшов у 1991 році та відкривав третій сезон мультсеріалу. У цій серії Гомер Сімпсон ненадовго потрапляє в психіатричну лікарню, де зустрічає чоловіка на імʼя Леон Комповські, який стверджує, що є Майклом Джексоном. Цього персонажа озвучив сам Джексон.

Видання зазначає, що в бібліотеці сервісу третій сезон починається відразу з другого епізоду під назвою «Ліза їде до Вашингтона». Disney+ поки ніяк не прокоментував цю ситуацію.

Видання The Holywood Reporter нагадало, що в березні цього року вказаний епізод вилучили з трансляції по телебаченню після виходу документального фільму «Залишаючи Неверленд», який звинувачував Джексона в педофілії.

  • На початку березня телеканал HBO показав дві частини фільму «Залишаючи Неверленд». «Неверленд» — це маєток, в якому жив Джексон. У центрі фільму два герої: 36-річний Уейд Робсон і 40-річний Джеймс Сейфчак, які звинувачують музиканта в сексуальному насильстві. Премʼєра картини відбулася на фестивалі незалежного кіно «Санденс» у США 25 січня.
  • Після виходу фільму на телеекрани кілька фанатських груп Майкла Джексона подали позов проти героїв «Залишаючи Неверленд», звинувативши їх у «лінчуванні» музиканта. За Джексона також заступилися деякі зірки, зокрема американська співачка Мадонна.
  • Фільм телеканалу HBO «Залишаючи Неверленд» отримав премію «Еммі» в номінації «найкращий документальний фільм».