«Справа університетів» США: у Каліфорнійському університеті брали по $10 тисяч за підробку результатів іспитів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
«Справа університетів» США: у Каліфорнійському університеті брали по $10 тисяч за підробку результатів іспитів

Ігор Дворський

Nathan Klima for The Boston Globe via Getty Images

Член екзаменаційної комісії при вступі в Університет Південної Каліфорнії Дворський Ігор зізнався у створенні корупційної схеми прийому до ВНЗ дітей з поганими результатами вступного іспиту. Про це повідомляє Reuters.

Також був засуджений один із батьків, який сам виступив ініціатором хабара при прийомі його дитини в університет. Федеральні прокурори Бостона стверджують, що Дворський брав $10 тисяч за кожного абітурієнта, чиї результати іспиту підроблялися або могли бути переписані під час перевірки.

Зараз під підозрою у змові перебуває 52 людини, з них 33 — батьки студентів, серед яких виявилися і зірка серіалу «Відчайдушні домогосподарки» Фелісіті Гаффман, яка визнала себе винною і була заарештована на 14 діб, а також актриса серіалу «Повний будинок» Лорі Лафлін, яка поки що заперечує звинувачення.

У схемі були замішані директор підготовчої школи, члени приймальної комісії та викладачі спортивних занять, які публічно проводять відбір студентів на спортивні спеціальності, виходячи з їхніх фізичних здібностей.