Вночі: суд заарештував ексдиректорку департаменту НБУ, у роботі Facebook та Instagram стався збій, у Польщі знайшли тіла українців у холодильній камері

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд заарештував ексдиректорку департаменту Нацбанку у справі про кредит VAB Банку

Вищий антикорупційний суд пізно ввечері у вівторок заарештував ексдиректорку генерального департаменту банківського нагляду Аллу Шульгу у справі про стабілізаційний кредит VAB Банку.

Суд також визначив як альтернативу внесення застави у розмірі 15 млн грн. Детективи НАБУ 11—12 листопада повідомили про підозру колишньому першому заступнику голови НБУ Олександру Писаруку, члену ради НБУ Миколі Каленському і Шульзі у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту VAB Банку на 1,2 млрд грн у жовтні 2014 року.

Новим президентом Болівії оголосила себе другий віцеспікер парламенту Жаннін Аньєс

Другий заступник голови парламенту Жаннін Аньєс у ніч на середу прийняла повноваження тимчасового глави Болівії. Повідомляється, що після відставки президента Ево Моралеса, віцепрезидента Альваро Гарсії, голови сенату (верхньої палати парламенту) Адріани Сальватьєрри та голови палати депутатів (нижньої палати парламенту) Віктора Борди, Аньєс залишилася першою в черзі з тих, хто може взяти мандат на керівництво державою.

Тепер до її обовʼязків входять оголошення дострокових президентських і загальних виборів та формування тимчасових органів влади. Поки неясно, яким чином Аньєс отримала мандат, оскільки депутати від партії Моралеса відмовилися брати участь у надзвичайному засіданні парламенту, а вони становлять дві третини всього депутатського корпусу, отже без їхньої присутності неможливо забезпечити необхідний кворум на голосуванні.

У роботі Facebook та Instagram стався великий збій

Користувачі соціальних мереж Facebook та Instagram по всьому світу поскаржилися на збої в роботі сайтів. За даними сервісу Downdetector, найбільше скарг надійшло від користувачів Facebook зі США, Бразилії, Нідерландів, Перу, Румунії, Ізраїлю, Великої Британії. Скарги від користувачів Instagram надходили з Великої Британії, США, Угорщини, Греції та Туреччини.

За даними Downdetector, 73% користувачів Facebook скаржилися на збої в роботі новинної стрічки, 14% — на повне відключення соціальної мережі від роботи, 11% спостерігали проблеми зі входом в особисті акаунти.

В Instagram були проблеми із завантаженням новинної стрічки у 67% користувачів, у 21% виникали труднощі з публікацією історій, 11% користувачів скаржилися на проблеми в роботі сайту.

У Польщі в холодильній камері виявили тіла двох українців

У Польщі в холодильній камері для фруктів були виявлені тіла двох українців. Регіональна прокуратура Рави Мазовецької повідомила про смерть двох громадян України у віці 28 і 46 років. Їхні тіла були знайдені в анаеробному холодильнику для зберігання фруктів у місті Садковіце у Лодзькому воєводстві.

Поліція отримала повідомлення від власників сховища фруктів про виявлення двох тіл увечері в неділю, 10 листопада. Зазначається, що обидва громадянина України жили на території, де стався інцидент. Правоохоронці оглянули місце події, допитали свідків і повідомили в посольство України. Розслідування справи веде районна прокуратура міста Рава Мазовецька.