У Бангладеш на швидкості зіткнулися два пасажирські потяги. Щонайменше 12 людей загинули

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Бангладеш на залізничній станції Мондобхаг зіткнулися два пасажирські потяги, внаслідок чого загинули 12 осіб і близько 100 отримали різні поранення. Про це повідомляє CNN.

Один поїзд їхав з міста Сілхет у Чіттагонг і вʼїхав у потяг з Дакки, який теж прямував у Чіттагонг. З невідомої причини обидва поїзди рухалися по одній і тій самій колії, зараз розслідують обставини трагедії. Відомо, що аварія сталася близько третьої години ранку за місцевим часом, під час зміни напрямку залізничних стрілок.

«Рятувальна операція вже почалася. Кількість жертв може зрости, коли ми дістанемо людей, що потрапили в пастку. Потяги вийшли на ту ж колію. Поїзд із Сілхета врізався в задню частину поїзда, який їхав з Дакки», — розповів подробиці аварії представник поліції залізниці Чіттагонга Мухаммед Шавкат Алі.

  • У пакистанській провінції Панджаб на ходу загорівся потяг, внаслідок чого загинули не менше 62 осіб. Ще 30 людей отримали поранення. Причиною пожежі називають вибух газового балона. За даними влади, кількість загиблих може збільшитися, оскільки більшість поранених перебувають у важкому стані.
  • Китайська компанія CRRC представила ключові компоненти свого поїзда з проєктною швидкістю 600 км/год. У Чжучжоу показали ключові частини енергосистеми поїзда, зокрема лінійний двигун з довгим статором і два трансформатори. Такий потяг відноситься до магнитопланів — поїздів, що тримаються над полотном дороги, рухаються та керуються за допомогою сили електромагнітного поля.