Арахамія розповів, чому на лідера «Слуги народу» розглядали лише Корнієнка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що новому голові партії Олександру Корнієнку не було альтернативи. Про це він сказав в інтерв’ю Liga.net.

«Після того, як Разумков став спікером, у нас постало питання про зміну голови. А Корнієнко якраз займався партією і був другим за активністю, якщо не першим. Тому не було навіть сенсу розглядати альтернативних кандидатів», — сказав він.

Арахамія прокоментував і позицію депутатів від «Слуги народу», які збирають підписи за відставку генпрокурора Руслана Рябошапки. Він вважає, що у партії повинні бути різні люди. Але в той же час додає, що «якщо людина буде весь час займати неконструктивну позицію, то його таким же чином можуть і виключити».

«Багато людей сприймають фракцію як вертикально керовану організацію, де можна найняти або звільнити. Тут коректніше порівнювати зі спільнотою в бізнес-клубі, яка спільно виробляє правила взаємодії [її членів] один з одним. У фракції приблизно так, тому що кожен депутат — окрема особистість зі своїм власною порядком. Особливо мажоритарники. Вони часто говорять, що за них особисто голосували й особисто їм довіряють люди, тому вони мають право на особливу думку. Мені особисто не імпонує поділ мажоритарників і списочників. У нас одна спільна програма», — розповів Арахамія.