Instagram тестує функцію редагування відео, схожу на додаток TikTok

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Соціальна мережа Instagram тестує нову функцію редагування відео, яка дозволяє користувачам додавати ефекти доповненої реальності, фонову музику, кліпи, змінювати їхню швидкість і навіть «реміксувати». Про це повідомляє The Verge.

Повідомляється, що функція отримає назву Scenes («Сцени»). Нововведення виявила відомий фахівець зі зворотної розробки Джейн Манчун Вонг під час вивчення коду. Видання зазначає, що функція дуже схожа на функціонал китайського додатку TikTok.

Як пише The Verge, Facebook докладає великих зусиль, щоб протистояти зростанню популярності TikTok. Раніше у компанії були плани щодо запуску клона TikTok під назвою Lasso, і пізніше глава Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія залучить для цього Instagram.

Що таке TikTok?

Додаток для створення та обміну відео, а також стримів. Його розробила в вересні 2016 року китайська компанія ByteDance. Зараз додаток став одним із найбільш швидкозростаючих для коротких роликів під музику і має велику спільноту в багатьох країнах світу. У другій половині лютого 2019 року кількість скачувань додатку TikTok перевалила за 1 мільярд.