Влада США оштрафувала сервіс TikTok майже на $6 млн. Він тримав у публічному доступі особисті дані дітей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральна торгова комісія США (FTC) оштрафувала сервіс обміну короткими відео TikTok на $5,7 млн, повідомлено на сайті комісії.

FTC стверджує, що додаток порушував федеральний закон про конфіденційність дітей в інтернеті. Документ забороняє збирати особисті дані користувачів до 13 років без згоди батьків.

Під час реєстрації в сервісі всі користувачі повинні вказати електронну пошту, номер телефону, вік, і можуть завантажити фотографії та відео. Всі ці дані перебували в публічному доступі, і будь-яка людина могла прокоментувати відео або написати користувачу. Крім того, до жовтня 2016 року сервіс навіть показував, які користувачі перебувають поблизу.

TikTok оновив додаток і доповнив його «дитячим режимом». Цей режим забороняє знімати і публікувати відео. Вже опубліковані матеріали користувачів до 13 років з програми видалять.

Що таке TikTok?

Додаток для створення та обміну відео, а також стримів. Його розробили у вересні 2016 року ByteDance. Зараз TikTok став одним з найбільш швидкозростаючих додатків для коротких роликів під музику, який має велику спільноту в кількох країнах. У другій половині лютого 2019 року кількість скачувань додатку TikTok перевищила 1 млрд.