Глава «Укренерго» заявив, що його шантажували «компроматом» від Шарія, і звернувся до поліції

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава «Укренерго» заявив, що його шантажували «компроматом» від Шарія, і звернувся до поліції

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова «Укренерго» Всеволод Ковальчук заявив, що написав заяву до правоохоронних органів, бо його начебто шантажували публікацією компромату у ЗМІ. Про це повідомляється на сайті «Укренерго».

Ковальчук розповів, що вперше в нього вимагали кошти ще у червні, а потім така ж пропозиція надійшла у листопаді, але вже, за його словами, від людини, яка представилася головним редактором сайту Шарий.net.

«22 червня я вперше отримав телефоном і в Telegram-каналах повідомлення від шантажистів, які вимагали у мене гроші, погрожуючи опублікувати матеріали, які, на їхню думку, можуть скомпрометувати мене. У листопаді аналогічна «пропозиція» надійшла від людини, яка представилася головним редактором сайту Шарий.net. Після цього на каналі блогера Анатолія Шарія вийшли кілька відеосюжетів, в яких цей так званий компромат було оприлюднено», — розповів Ковальчук.

Глава «Укренерго» заявив, що звернувся до правоохоронних органів і передав туди надіслані йому матеріали та спростування викладеної в них інформації.

На YouTube-каналі Шарія у вільному доступі 6 листопада було розміщено відео під назвою «Як роздягнути держкомпанію і вивести гроші за кордон». У відео блогер заявляє про зловживання керівництва «Укренерго» і стверджує, що глава компанії йому погрожував.

«Найдурніше, що міг зробити цей в. о. глави «Укренерго» і його близькі, — це почати мені погрожувати... Це найтупіший вихід з ситуації. Краще здавайтеся», — сказав на початку відео Шарій.

  • 15 липня Верховний суд визнав законною відмову ЦВК реєструвати блогера Шарія на виборах до Верховної Ради.
  • 2 жовтня Рада скасувала бюджетне фінансування партій, що набрали на виборах менше 5% голосів. Зокрема, його отримували партія Шарія, Радикальна партія Олега Ляшка, «Українська стратегія Гройсмана» і Всеукраїнське обʼєднання «Свобода».