У Метрополітен-музеї до свого 150-річчя оголосили тему балу Met Gala-2020

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Метрополітен-музеї до свого 150-річчя оголосили тему балу Met Gala-2020

John Shearer / Getty Images for THR

Інститут костюма Метрополітен-музей у Нью-Йорку оголосив тему щорічного балу Met Gala у 2020 році. Захід буде присвячений темі About Time: Fashion and Duration («Про час: мода і її тривалість»). Як ідеться в релізі, наступного року Метрополітен-музей святкуватиме своє 150-річчя.

Ювілей буде відзначений новими виставками, публічними заходами та Met Gala — однією з найважливіших та найочікуваніших подій у календарі моди. Під час балу на червоній доріжці світові зірки театру, кіно, музики, моди та спорту демонструватимуть феєричні образи.

Головний куратор Інституту костюма Метрополітен-музею Ендрю Болтон вважає, що мода нерозривно повʼязана з часом і чудово відображає його тенденції. Він черпав натхнення у фільмі 1992 року «Орландо», знятому за романом Вірджинії Вульф.

«У фільмі є чудова сцена, де Тільда Свінтон входить в лабіринт у жіночому халаті XVIII століття, а коли вона проходить через нього, її одяг перетворюється в сукню середини XIX століття, і вона зʼявляється в 1850-х роках в Англії. Ось звідки прийшла оригінальна ідея», — розповів куратор Інституту костюма.

  • У 2019 році темою Met Gala був «Кемп: нотатки про моду». Леді Гага влаштувала справжній перформанс, показавши не один, а одразу чотири костюми, а актор Біллі Портер увесь убрався в золото.