У Житомирській області застрелили адвоката підозрюваного в організації вбивства ексдепутата Держдуми Вороненкова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Житомирській області вбили адвоката Святослава Пархоменка, який захищав підозрюваного в організації вбивства ексдепутата Держаної думи Росії Дениса Вороненкова, повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«10 листопада у лісовому масиві на межі Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями. У результаті смертельне вогнепальне поранення отримав директор громадської організації «Радомишльські мисливці», ще одного чоловіка з тяжким пораненням госпіталізовано», — повідомляє поліція.

Повідомляється, що в неділю близько 11:30 поліція отримала повідомлення від єгеря Слободецької районної громадської організації «Радомишльські мисливці» про виявлення у лісовому масиві Радомишльського району на території приватних угідь браконьєрів і про конфлікт з ними із застосуванням зброї.

Учасники конфлікту доставлені до поліції, усі вони жителі Радомишльського та Коростишівського районів віком від 17 до 55 років. Попередня кваліфікація інциденту — ст. 15 (замах на злочин), ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

Згідно з даними з відкритих джерел, директором «Радомишльських мисливців» був адвокат Святослав Пархоменко. Загибель адвоката підтвердив інший захисник у справі про вбивство Вороненкова Владислав Добош.

Убивство Вороненкова

Вороненкова застрелили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Убивця, українець Павло Паршев був поранений охоронцем російського ексдепутата і згодом помер від поранень у лікарні. Колишній депутат від Комуністичної партії РФ у 2016 році разом із дружиною Марією Максаковою переїхав у Київ і отримав громадянство України. У жовтні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства — колишній цивільний чоловік Марії Максакової Володимир Тюрін. У березні 2018 року він був оголошений у розшук.