Вночі: Трамп анонсував публікацію другої розмови з Зеленським, Мінкульт пояснив указ Зеленського про стандарти новин, в Єгипті горів український літак

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп анонсував публікацію другої розмови з Зеленським

Президент США Дональд Трамп заявив, що може 12 листопада опублікувати стенограму іншої своєї розмови з президентом Володимиром Зеленським.

«Вони хочуть стенограму іншого дзвінка, другого дзвінка, і я готовий її надати. Ми, можливо, передамо її у вівторок... Почитайте стенограму, ви побачите, що було в цьому дзвінку. Тепер я дам вам другу стенограму, тому що у мене насправді було дві телефонні розмови з президентом України. Так що ви почитаєте і другу стенограму теж. І тоді ви скажете мені, чи думаєте ви, що там щось не так», — заявив Трамп.

Міністр культури Бородянський пояснив указ Зеленського про стандарти новин

Міністр культури Володимир Бородянський заявив, що наявність в указі президента Володимира Зеленського слів про встановлення «вимог і стандартів новин» є «термінологічним непорозумінням».

За його словами, влада «не збиралася і не збирається регулювати стандарти новин».

«Що ми збираємося робити: ввести поняття небезпечна інформація, дезінформація, недостовірна інформація. Що дуже важливо в умовах інформаційної війни з РФ і можливого фінансуванням деяких ЗМІ країною-агресором. Введення визначень характеру інформації, як-от новинна, розважальна, гумористична і т. ін. разом з можливим зобовʼязанням позначати поширюваний контент згідно з тим видом контенту, до якого відноситься інформація» — уточнив міністр.

В Єгипті сталася пожежа в літаку SkyUp

В аеропорту єгипетського міста Шарм-ель-Шейх сталася пожежа на одному з літаків української авіакомпанії SkyUp. У лайнера, який здійснював рейс із Запоріжжя, зайнялося шасі. Після приземлення стався витік масла з гідравлічної системи, через що загорілася одна з шин шасі. Пасажирів і екіпаж літака було евакуйовано.

Рятувальна служба аеропорту швидко ліквідувала пожежу, запобігши поширенню вогню на інші частини літака. Через інцидент ніхто з пасажирів літака не постраждав.

У Каліфорнії через лісові пожежі евакуювали кіностудію Warner Brothers

У штаті Каліфорнія через масштабну лісову пожежу евакуювали кіностудію Warner Brothers, яка розташована поблизу Лос-Анджелеса.

З метою безпеки з території кіностудії Warner Brothers евакуювали всіх людей. До гасіння пожежі залучили близько 230 рятувальників. Один зі співробітників служби пожежної охорони постраждав і був госпіталізований.

Як пишуть ЗМІ, наразі лісові пожежі спостерігають поблизу кіностудії та парку розваг Universal Studios, а також в районі Гріффіт-парку.